zondag 6 april 2014

De Hoge Rielen

De Kempense Heuvelrug is een immens uitgestrekte zandrug, een lasagne van een vijf miljoen jaar oude zeeafzetting met daarop reliƫfrijke dekzanden en humus van naaldbomen. Honderden hectaren bos, heiden en duinen, afgewisseld met beemden, vennen, moerassen en cultuurgronden... Een resem aantrekkelijke landschappen!











































Een beetje houtvoorraad voor de komende winter?



We trekken naar de Hoge Rielen, een natuurgebied van 230 ha.  Het is een deel van het vroeger Britse Militaire Kamp dat in 1975 werd gekocht door de Belgische Overheid.  Nu is de Vlaamse Gemeenschap eigenaar. Vanaf 1976 begon men met de oude munitieloodsen om te bouwen tot verblijfspaviljoenen.  Het is nu een van de grootste jeugdverblijfcentra van het land.  Maar ook wij kunnen er naar hartenlust genieten van zuivere buitenlucht en overdadig veel groen!





De Hoge Rielen is een domein met vijvers, duinen, bossen, heide, sportvelden...








Vroeg gestart deze morgen want deze namiddag kijken we naar de meest prestigieuze koers van Vlaanderen op televisie. Zoveel herinneringen aan Vlaanderens mooiste landschap, de Vlaamse Ardennen.  Ook daar hebben we al heel mooie wandeltochten gemaakt...

Nog een paar toemaatjes:


Bij de dagbladhandelaar in Lichtaart
















en bij de plaatselijke apotheker...














(Knooppunten: 88-75-80-81-82-86-85-150-83-79-38-37-34-35-89-88)


Tot morgen!



2 opmerkingen:

  1. Suzette en Rik7 april 2014 om 18:34

    Hey I. en G.
    Ik weet niet of mijn bericht dat ik juist stuurde zal gepubliceerd worden (vrees dat ik iets verkeerd deed), daarom een nieuwe poging.
    Zo te zien zijn de spieren al goed ingewandeld en zitten er al een paar kilometers op. Het is eens iets anders voor jullie maar "Le plat pays" heeft zeker ook zijn charmes.
    Vandaag (maandag) was het hier een mooie dag maar momenteel is er "klank- en lichtspel" gepaard met de nodige regen.
    Geniet nog van jullie trip!
    grts
    Suzette en Rik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo!
      bedankt voor je reactie. We vinden dit heel leuk! Vandaag hadden we ook hier schitterend weer! Nog geen druppel regen gezien!
      Blijf ons volgen... Groetjes!

      Verwijderen